de
hotspots

hotspot

Brouwerij
't IJ


Naast molen De Gooyer bevindt zich Brouwerij ’t IJ, een Amsterdamse brouwerij waar heerlijke speciaalbieren worden gebrouwen. Hier bevindt zich ook het proeflokaal van de brouwerij, waar je ’s zomers fijn buiten op het terras kunt zitten.hotspot

Cafe restaurant
het Pompstation

Gezellig tafelen met vrienden met sfeervolle live muziek op de achtergrond. In het Pompstation speelt ieder weekend een bandje of singer-songwriter. Het is een restaurant in een robuust industrieel pand, waar je duurzaam en eerlijk kunt eten. Én lekker.


hotspot

Winkelcentrum
Brazilië

Hier doe je al je dagelijkse boodschappen. Met 21 winkels, waaronder een Albert Heijn, verschillende drogisten, een aantal bakkers, een slagerij en een vishandel. Lekker dichtbij, ídeaal.


hotspot Indische Buurt

Javastraat
en Dappermarkt

Dé hippe buurt van Amsterdam is Oost. Met hippe koffietentjes, nieuwe cafés en leuke vintage- en modewinkels. Dat alles te midden van de vele roti-keukentjes, toko's en Mediterrane warenhuisjes en groentewinkels. Denk ook aan de gezellige Dappermarkt. Een perfecte mix!


hotspot

CZAAR PETERSTRAAT

De Czaar Peterstraat is absoluut een van de leukste straten van Oost. Met veel stijlvolle concept stores waar je écht iets aparts kunt kopen en fijne koffietentjes. Ook voor een gezellige borrel of een hapje eten kun je hier goed terecht.


hotspo(n)t

Pont naar Noord

Met de pont op het Azartplein (naast Loods 6 op de KNSM Laan) vaar je in 5 minuten naar Noord. Hier zitten bij aankomst al direct een aantal fijne restaurants zoals De Goudfazant en Hangar. En voor een goeie avond uit is er Night Club DEPOT.


hotspot

QRU pop-up buurtloods

QRU is een pop-up buurtloods aan de Cruquiusweg. Een creatieve ontmoetingsplek voor culturele events en urban sports. Zoals de rommelmarkt ‘Bring your own kleedje’ en 3 x 3 basketbal pick up games. Maar het is ook ‘gewoon’ een lekkere horeca. Hier kom je meer te weten over de ontwikkelingen in het Cruquiusgebied.


hotspot

Flevopark
& Het Nieuwe Diep

Tennis, watersport, een openluchtzwembad, barbecueplekken en diverse hardlooproutes. Het Flevopark heeft het allemaal. Midden in het Flevopark ligt het proeflokaal Het Nieuwe Diep. Met een heerlijk terras aan het water waar je ambachtelijke biertjes kunt drinken.


hotspot

KNSM-laan

Om de hoek bij de Cruquiuswerf is de KNSM Laan. Hier kun je winkelen bij Sissy-Boy Homeland, Pol’s Potten Design en de verschillende galeries. Of heerlijk genieten op één van de terrassen aan het water.


hotspot

Jachthaven Port Entrepôt

Om de hoek bij Cruquiuswerf ligt de jachthaven Port Entrepôt. Hier leg je straks je sloep of zeilboot op loopafstand van je appartement! Van hieruit vaar je zo via het IJ richting de Amsterdamse grachten. Of richting de Vecht en het IJsselmeer.


hotspot

Bus & tram

In de buurt van Cruquiuswerf stoppen buslijn 22 of 65 en tramlijn 7 en 14. Hiermee kun je alle kanten op.


hotspot

The
Harbour Club

De chique Harbour Club aan de Cruquiusweg heeft een heerlijk terras aan het water. Hier kijk je uit over de jachthaven Port Entrepôt. Ook binnen zit je fijn in het stijlvolle interieur. Je kunt hier goed terecht voor cocktails én diner.


hotspot

Plantage buurt

Wanneer je van het Cruquiusgebied richting het centrum gaat, kom je door de Plantage buurt. Een gezellige buurt met goeie restaurants en horeca. Maar ook Artis, de Hortus Botanicus en het Verzetsmuseum.